Vergelijk tot 4 airconditioning offertes via 1 aanvraag

Op zoek naar airconditioning voor in huis of kantoor?
Vergelijk hier de airconditioning prijzen en de kosten van een airco installatie.

Gratis & vrijblijvend Bespaar  Vergelijk de prijzen

Airconditioning

Airconditioning laten plaatsen? Welk type past bij jou?

Er bestaan tal van soorten airconditioning toestellen. zo heb je mobiele airco systemen en vaste airco systemen. Mobiele airco is snel te plaatsen, je hoeft deze alleen maar in het stopcontact te steken. Meestal wordt dit soort koelers gebruikt in kleine ruimtes. Ze zijn bijna altijd te koop met afstandsbediening. Monoblock airconditioners zonder buitenunit zijn meestal goedkope airco's. Mobiele airco is te verkrijgen via monoblock uitvoering of splituitvoering. Wens je de monoblock airco prijzen te vergelijken? Vraag een gratis offerte aan bij verschillende aircoinstallateurs in uw buurt.

Split airconditioning

Naast de verplaatsbare airco heb je de ook de split-airconditioning. Split-airco wordt verbonden met elkaar door een binnendeel en een buitendeel of buitenunit. Buiten wordt de motor geplaatst van het airco apparaat waardoor het binnen stil is. Deze compacte aircotoestellen hebben meestal meer vermogen dan mobiele airco.

Multi-split airconditioning

Een derde soort airco zijn de multi-split toestellen. Bij multisplit airco wordt de buitenunit verbonden met verschillende binnenunits. Er kunnen meerdere binnenunits en buitenunits met elkaar verbonden worden om meer vermogen op te wekken. Deze systemen worden meestal gebruikt voor het koelen van grote ruimtes en gebouwen zoals kantoren, winkelcentra, appartementen, showrooms, openbare ruimtes.

Raamkoelers

Het laatste type zijn de raamkoelers, deze worden meestal boven een deur of raam geplaatst en zijn goedkope aircotoestellen.

Waar plaats je een aircotoestel?

Uiteraard kunnen alle toestellen op verschillende plaatsen aangebracht worden. Zo heb je vloer airconditioning waarbij het aircosysteem op de vloer geplaatst wordt. Plafond airconditioning wordt voorzien aan het plafond en vallen zeer goed op. Meestal wordt plafondairco voorzien in een vals plafond waardoor je enkel de roosters nog ziet van het systeem. Dergelijke airco's noemt mijn cassetteairco. Wandairco of muurairco wordt geplaatst tegen de wand of verticale muur. Meestal zijn dit kleine en compacte modellen. Sattelietairco is esthetisch de mooiste oplossing maar dit moet je laten installeren door een airco specialist.