Vergelijk tot 4 elektriciteit offertes via 1 aanvraag

Prijs elektriciteit voor particulieren vergelijken? Op zoek naar goedkope stroom? Vergelijk hier de prijzen en kosten.

✔ Gratis & vrijblijvend ✔ Bespaar ✔ Vergelijk de prijzen

Waarom hier elektriciteitstarieven vergelijken?

  • Ontvang vrijblijvend tot 4 elektriciteit offertes

  • Komt in contact met lokale energiemakelaars

  • U vergelijkt snel de energieprijzen

Elektriciteit vergelijken

Wat is goedkope elektriciteit voor particulieren?

Onder goedkope elektriciteit voor particulieren wordt verstaan dat je onder je huidige verbruik de beste prijs voor je elektriciteit betaald. Dit kan zijn door een goedkoop jaarcontract af te sluiten maar ook door een goed nachttarief af te dwingen. Alles hangt af van je verbruik en gewoontes. Om als particulier de goedkoopste elektriciteit te hebben, moet je op regelmatige basis leveranciers vergelijken. Waar je ook best op let is het verbruik zelf en eventuele installatie van gratis elektriciteit in de vorm van zonnepanelen of warmtepompen.

Wanneer overstappen, veranderen van leverancier?

Je kan op elk moment van het jaar overstappen naar een nieuwe elektriciteitsleverancier. Veranderen gaat ook vlot en je hoeft geen specifieke datum af te wachten. Vergelijk via het offertesysteem de beste contracten op dit moment en vind je een goedkopere leverancier voor je elektriciteit: vandaag nog overstappen!

Offerte elektriciteit

Hoe energieleveranciers vergelijken?

Er bestaan veel testen en tabellen die de prijzen van energieleveranciers vergelijken. Het is echter moeilijk om je eigen gebruik goed vast te stellen. Door een offerte aan te vragen los je dit probleem op want je krijgt verschillende offertes op maat van je elektriciteitsverbruik. Met andere woorden: via offerte ontvang je enkel het beste contract per energieleverancier en moet je niet grasduinen tussen 100 verschillende contracten.

Elektriciteit prijzen vergelijken

Om elektriciteit te vergelijken moet je eerst weten wat je huidige verbruik van elektriciteit is. Zijn er veranderingen op komst in je verbruik door extra isolatie, plaatsing van zonnepanelen of meer verwarmen? Bereken wat je zal verbruiken en wanneer je dit zal doen: overdag, ‘s nachts of in het weekend. Met deze informatie in je handen kan je perfect energieleveranciers vergelijken. Vergelijk niet enkel de elektriciteitsprijzen maar het volledige contract want het is enkel het totaalbedrag dat je per jaar betaald dat telt.

Wat is groene elektriciteit?

Groene elektriciteit is elektriciteit dat op een duurzame manier gewonnen is. Dit kan via zonnepanelen gebeuren maar ook perfect via windkracht, aardwarmte, biomassa of waterkracht. Belangrijkste reden om voor groene stroom te kiezen is dat er geen schadelijke uitstoot van CO2 of andere schadelijke gassen meer geproduceerd worden tijdens het opwekken van de elektriciteit. Ook het feit dat groene stroom onuitputtelijk is, speelt een grote rol. Let er wel op dat sommige energieleveranciers elektriciteit opwekken met fossiele brandstoffen maar de stroom doorverkopen als groene stroom. Dit kunnen ze door de uitstoot te compenseren via de aanbouw van bossen.

Offerte elektriciteit

Hoe contract opzeggen?

Een energiecontract opzeggen is heel eenvoudig in België. Je kan simpelweg je aanvraag indienen bij je nieuwe energieleverancier en deze regelt alle administratieve taken met je vorige energieleverancier. Dus ook de afsluiting. Je zal enkel nog de afsluitende factuur ontvangen van je oude energieleverancier. Er zijn ook geen fysieke aanpassingen nodig zoals meters aanpassen.

Hoe overstappen?

Het overstappen naar een andere energieleverancier gebeurt automatisch. Het is je nieuwe energieleverancier die alles regelt. Je hoeft dus zelf niets te doen als je overstapt van elektriciteitsleverancier. De meest gekende energieleveranciers zijn: Luminus, Engie, Total, Octa+, Total, Essent, Eneco, Lampiris, Watz, Antargaz...

Nieuwe elektriciteitsaansluiting

Als je een nieuwe elektriciteitsaansluiting wenst, kan je vrij kiezen welke energieleverancier je kiest en welk contract je wenst. Voor de aansluiting van je elektriciteit ben je wel afhankelijk van de distributienetbeheerder in je streek. Deze netbeheerder kan je niet vrij kiezen. Enkel het deel op jouw perceel moet je betalen. Het andere deel van de nieuwe elektriciteitsaansluiting wordt betaald door je netbeheerder zelf.

Prijs elektriciteit ( richtprijzen )

De prijs van je elektriciteit is afhankelijk van veel zaken. Onder meer het energiecontract, moment van verbruik en je distributienetbeheerder bepalen mee de prijs die je betaald voor je energie. De richtprijzen voor je elektriciteit kunnen we je wel meegeven. De prijs voor één kWh bij een gemiddeld gezin is 0.30 euro/kWh (overdag) en 0.23 euro/kWh ‘s nachts of in het weekend.

Waarom hier een offerte aanvragen?

Als je hier een offerte vraagt, ontvang je offertes van de belangrijkste energiemakelaars en enkel hun beste contract voor jou. Zo kan je eenvoudig vergelijken welk energiecontract het voordeligst is.

Offerte elektriciteit