Vergelijk tot 4 houten tuinschermen offertes via 1 aanvraag

Houten tuinschermen laten plaatsen? Tuinpanelen in hout nodig?
Wat kost het om tuinschermen in hout te laten plaatsen door een tuin aannemer?

Gratis & vrijblijvend Bespaar  Vergelijk de prijzen

Tuinschermen in hout laten plaatsen

Houten tuinschermen laten plaatsen?

Een afsluiting in hout laten plaatsen zorgt voor de nodige privacy tussen 2 eigendommen. Zij bestaat uit verschillende soorten en vormen.

Soorten houten afsluitingen

Er bestaan verschillende soorten tuinafsluitingen in hout. De meest gekende zijn de houten tuinschermen. Zij bestaan uit opeengestapelde houten latten en kunnen horizontaal en verticaal tegen elkaar geplaatst worden. Er bestaan ook gevlochten hardhouten tuinafsluitingen. Dit zijn geschaafde houten platen, gedrenkt hout tegen houtrot en ideaal voor buitengebruik. Gedrenkt hout zal de levensduur van de houten schermen aanzienlijk verlengen. Goedkope schermen zijn soms niet gedrenkt, dan moet je ze zelf behandelen tegen houtrot. Een houten tuinschutting bestaat meestal uit hardhout, grenenhout en vurenhout, al dan niet geïmpregneerd tegen houtrot.

Verschillende vormen

Horizontale tuinschermen en verticale tuinafsluitingen zijn soms boven voorzien van een boog en uitsparingen waardoor ze slanker overkomen. Er bestaan ook gekruiste panelen in hout.

De plaatsing van houten tuinschermen

Een houten afsluiting wordt het best geplaatst door een geregistreerde tuinaannemer. Samen met u bekijken ze welke werken in aanmerking komen én leggen ze de verschillende afmetingen voor van de houten tuinpanelen. De panelen worden geplaatst mét of zonder betonboord. Tussen de houten afrastering worden verticale betonpalen of hardhouten palen geplaatst. De afstand wordt bepaalt door de lengte van de panelen. Houten windschermen laten plaatsen door een aannemer heeft uiteraard zijn prijs.