Vergelijk tot 4 huislift offertes via 1 aanvraag

Moeilijk te been in eigen huis en toch niet verhuizen? Dan kies je voor een huislift.
Wat kost een huislift en wat zijn de kosten om een huislift te laten installeren? Vergelijk hier de huislift prijs.

Gratis & vrijblijvend Bespaar Vergelijk de prijzen

Huislift laten plaatsen

Waarom een huislift in huis?

Een huislift is tegenwoordig dé ideale oplossing voor mensen die minder mobiel zijn. Om verschillende verdiepingen te bereiken, is een lift in huis, kantoor, rusthuis, RVT of openbare instelling dé oplossing. Door de vergrijzing van de bevolking is vraag naar de huislift zeer sterk gestegen. Oudere mensen blijven ook langer thuis wonen. Daarom wordt het verplaatsen naar hoger of lager gelegen verdiepingen op termijn een probleem. De installatie van een lift in huis in de gang, salon of zelfs buiten de woning is mogelijk en wordt geplaatst door gespecialiseerde bedrijven. De vraag is altijd, verhuizen of niet? Bij de installatie van een mooie huislift kan het verhuizen uitgesteld worden om de kosten van een RVT uit te stellen.

Voor wie is een huislift geschikt?

Huisliften zij beschikbaar voor zowel thuisgebruik als voor in de instelling zoals een ziekenhuis, RVT, verzorgingstehuis, rusthuis, OCMW verblijf... Kortom een huislift installeren kan bijna overal. Zowel oudere mensen of mensen die slecht te been zijn, of mindervalide personen in een rolstoel of rolwagen kunnen gebruik maken van deze lift. Voor gehandicapte of mindervalide mensen in een rolstoel is een dergelijke lift de ideale oplossing, kortom een oplossing voor minder mobiele mensen en senioren.

Moderne huislift of niet?

Moderne huisliften kunnen bestaan uit 2 systemen: de hydraulische huislift of de huislift op schroef. Afhankelijk van het gewicht dat de lift moet dragen zal de leverancier een type kiezen. Er kan gekozen worden voor een zelfdragende schacht of voor een gemetste structuur. Ook de afwerking van een lift is verschillend. De verticale huislift met platform kan goedkoop als duur afgewerkt worden. De afwerking zal mede bepaald worden door het budget als door uw huidig interieur. De liften voor rolstoelgebruikers of oude mensen, kunnen stijlvol afgewerkt worden in mooi aluminium of in PVC. Eventueel voorzien van veiligheidsglas. Ook de kleur kan zelf gekozen worden alsook of er automatische deuren moeten voorzien worden. Is er plaats voor een platform, moet er een rolstoel in kunnen geplaatst worden? Een vakman zal steeds de thuissituatie komen opmeten en een inschatting maken van de kosten. U vraagt het best steeds een huislift offerte op maat aan.