Onderhoudskost cv-ketels: voor huurder of verhuurder?

Technicus onderhoud cv-ktel

Een degelijk onderhoud van de CV-ketel is belangrijk voor een goede werking ervan en maakt de kans op CO-vergiftiging bijna nihil. Ook verwarmingsketels die geplaatst zijn in huurwoningen dienen onderhouden te worden, maar wie staat eigenlijk in voor het onderhoud? De huurder of verhuurder?

Gasketel onderhoud huurwoning / huurappartement

Maakt de huurder gebruik van de gasketel én maakt deze onderdeel uit van de huidige gebruikte centrale verwarming? Dan staat de huurder in het voor het onderhoud ervan. Hij / zij dient een erkend technicus te laten langskomen. Het onderhoud dient slecht om de 2 jaar te gebeuren.

Na het onderhoud door een erkend technicus ontvangt de huurder 2 attesten, het verbrandingsattest en het reinigingsattest. Deze attesten dient hij aan de verhuurder te overhandigen, als bewijs van nazicht. De huurder dient zelf dus zelf de prijs van het onderhoud van een gasketel te betalen. Als huurder wordt aangeraden om prijzen te vergelijken.

Blijkt bij nazicht dat de gasketel vervangen dient te worden of dat er wisselstukken bestelt dienen te worden, dan zijn de kosten voor de verhuurder.

Bespaar op uw cv-onderhoud

Mazoutketel onderhoud huurwoning / huurappartement

Wordt er in de woning met een mazoutketel of mazoutbrander gebruikt, dan staat ook hier de huurder in voor het onderhoud van de CV-mazoutketel. Het onderhoud dient jaarlijks te gebeuren. Na het onderhoud ontvangt de huurder van de woning een verbrandingsattest en een reinigingsattest, dat hij dient te overhandigen aan de verhuurder van de woning of appartement. De huurder dient zelf cv-onderhoud richtprijzen te raadplegen en de onderhoudskosten te betalen.

Blijkt bij nazicht van de mazoutketel dat er stukken moeten vervangen te worden of dient de mazoutbrander te worden vervangen, dan betaalt de verhuurder de plaatsing van de nieuwe mazoutketel.

Het is belangrijk om facturen van onderhoud / herstellingen - nieuwe installaties goed te onderscheiden. Laat zo steeds alle werken op een afzonderlijke factuur plaatsen, zo worden discussies vermeden.

Vergelijk de cv-ketel prijzen

Goed vergelijken is de boodschap. Vergelijk hier de prijs voor CV-ketel onderhoud, CV-ketel herstelling en de plaatsing van nieuwe verwarmingsketels. Je komt vrijblijvend in contact met professionele en erkende onderhoudsbedrijven.