Prijs onderhoud gasketels en mazoutketels vergelijken

Wat kost een CV-ketel onderhoud?

Tijdens het onderhoud van de verwarmingsketel kan de technicus stoten op onvoorzienbare omstandigheden wat de prijs van het onderhoud duurder maakt. Wij geven een overzicht van eventueel extra kosten dewelke aangerekend kunnen worden.

Prijs onderhoud verwarmingsketel op gas

De gemiddelde prijs voor het onderhoud van een gasketel ligt tussen de €100 & €150. De prijs is iets minder hoog dan voor het onderhoud van een mazoutketel.

Na het onderhoud ontvang je een verbrandingsattest en een reinigingsattest.

Het onderhoud is om de 2 jaar verplicht.

Prijs onderhoud verwarmingsketel op mazout

De gemiddelde prijs voor het onderhoud van een mazoutketel op vloeibare brandstof zoals mazout ligt tussen €150 & €200.

Na het onderhoud ontvang je een verbrandingsattest en een reinigingsattest.

Het onderhoud is elk jaar verplicht.

Bespaar tot 30% op cv-onderhoud

Onderdelen & wisselstukken

Vraag steeds op voorhand aan de technicus / installateur of hij eventuele onderdelen en wisselstukken voor handen heeft van het merk van jouw verwarmingsketel. Indien na inspectie van de cv-ketel een herstelling dient plaats te vinden of er dient iets vervangen te worden dan kan dit direct plaatsvinden. Meestal zijn er voor bekende merken zoals de Buderus cv-ketel, Vaillant cv-ketel, Viessmann cv-ketel, Junkers cv-ketel… voldoende wisselstukken voor handen.

Verplaatsingskosten

Vraag na of de verplaatsingskosten reeds inbegrepen zijn in het prijsvoorstel, ook indien blijkt dat niet de juiste wisselstukken voor handen zijn. Bel of mail steeds een onderhoudsbedrijf dat in jouw gemeente gelegen is, dit zal de verplaatsingskosten drukken.

Milieubijdragen

Milieubijdragen kunnen aangerekend worden voor de verwerking van het roet van de mazoutbrander. Dit is niet van toepassing voor gasketels.

BTW onderhoud verwarmingsketel

Vraag na of het prijsvoorstel inclusief of exclusief BTW is. Er wordt 6% BTW aangerekend voor een woning ouder dan 10 jaar en 21% BTW aangerekend voor een woning jonger dan 10 jaar.

Bespaar tot 30% op cv-onderhoud

Administratiekosten

Er kunnen extra administratiekosten aangerekend worden bij het ontbreken van de benodigde of vervallen attesten, briefwisseling enz...

Spoedservices

Bij dringende interventies en spoedherstellingen kunnen extra kosten aangerekend worden. Vraag op voorhand de prijs indien er sprake zou kunnen zijn van een herstelling of depannage.

Vergelijk de cv-ketel prijzen

Goed vergelijken is de boodschap. Vergelijk hier de prijs voor CV-ketel onderhoud, CV-ketel herstelling en de plaatsing van nieuwe verwarmingsketels. Je komt vrijblijvend in contact met professionele en erkende onderhoudsbedrijven.