Bedrijfsevenement organiseren

Bedrijfsevenementen en bedrijfsfeesten: de perfecte planning

Je bedrijf eens in een ander daglicht stellen naar je klanten toe dan enkel via de supportafdeling en verkopers dat doe je via een bedrijfsfeest. Aan de hand van een leuk thema kunnen genodigden op een relaxte manier kennis maken met je bedrijf, werknemers en haar werking. Hoe pak je een bedrijfsevent aan?

Waarom een bedrijfsevent organiseren?

Voor iedereen is een bedrijfsfeest hét moment om kennis te maken met andere facetten van je bedrijf:

 • - werknemers ontmoeten klanten;
 • - verschillende afdelingen komen samen;
 • - klanten zien de productie;
 • - potentiële klanten leren je bedrijf kennen zonder aankoopverplichting;
 • - iedereen ziet dat je kwalitatief werk levert binnen het bedrijf;
 • - het toont de interesse om steeds beter te doen;
 • - ...

Natuurlijk brengt een bedrijfsfeest organiseren veel extra werk met zich mee maar dat vertaalt zich direct in een betere werksfeer en in veel gevallen ook een hogere omzet. Klanten die zien dat je bedrijf meer is dan enkele verkopers, zullen waarschijnlijk meer kopen of sowieso langer klant blijven. Potentiële klanten zullen tevens meer open staan voor je argumenten tegenover de concurrenten of andere producten. Hoe je dit event ook aanpakt: een bedrijfsfeest is zeker een must voor elke KMO of middelgroot bedrijf.

Offerte bedrijfsevents

Wie nodig je uit op je bedrijfsfeest?

Zoals hierboven aangegeven kan je iedereen verwelkomen op je bedrijfsevent maar dit hoeft niet. Het kan best dat je het bedrijfsfeest enkel openstelt voor werknemers, klanten of potentiële klanten.

Nodig je de verschillende groepen samen uit, zorg dan zeker voor afzonderlijke ontvangst zodat iedereen direct op zijn of haar gemak is. Niets zo moeilijk dan ergens toekomen waar je niemand kent. Je kan hierbij kiezen voor professionele ontvangst maar ook voor een ontvangst door de CEO of directeur. En waarom niet: de verkopers die het gezicht vormen van je bedrijf. Altijd leuk dat klanten de verkopers leren kennen of ontmoeten zonder dat er de druk is van een verkoop.

Hoe organiseer je een bedrijfsevenement? Kies je thema

Als je een bedrijfsfeest organiseert, kies je best een thema. Dit maakt het eenvoudiger om de zaal te kiezen en aan te kleden. Ook als het event in je eigen bedrijfsgebouw doorgaat, kies je best een thema. Dit thema dient niet ver gezocht zijn. Het kan perfect één van de onderstaande zijn:

 • - een kleur; ( black & white )
 • - een periode; ( 20ste eeuw, jaren 80, … )
 • - je eigen sector;
 • - voorbeeld enkele oldtimers in de autosector of decoratie met het thema zee;
 • - een bepaald figuur uit een tekenfilm of film;
 • - seizoen; ( winter, sneeuw, zomer, … )
 • - kermis;
 • - casino;
 • - disco;
 • - land; ( Frankrijk, Nederland, USA, … )
 • - ...

Laat je fantasie de vrije loop voor het thema want dit kost je geen extra geld of tijd bij de organisatie van het bedrijfsfeest. Hou er enkel rekening mee dat de genodigden zich niet erg gaan aanpassen aan het thema. Je kan wel vragen een bepaald kleur te dragen maar vragen om een masker te dragen of een kersttrui te kopen is een stap te ver.

Offerte bedrijfsevents

Prijs bedrijfsevenement

Een bedrijfsevent kan vanaf €500 bij wijze van spreken. Hoe meer je zelf doet, hoe goedkoper maar hoe meer tijd je investeert. Reken ook dat beroep doen op een ervaren organisator je veel tijd bespaart. Ook kennen ze veel leveranciers wat je ook extra geld kan besparen. Gaat het bedrijfsfeest niet door op je eigen vestiging, dan komt er al snel enkele 1.000-den euro’s extra bij.

Vergeet ook zeker de kosten van de bekendmaking niet. Uitnodigingen maken, marketing, registraties, ontvangst, catering,… het loopt snel op. Als je alles zelf doet reken je best op een totaalbudget van €2.500. Een klein bedrijfsfeest via een eventbureau kan reeds vanaf €5.000 euro.

Het spreekt voor zich dat er voor bedrijfsfeesten geen plafond qua uitgaven bestaat. Geef enkel extreem veel geld uit als het bedrijfsfeest bijzonder is ( mijlpaal voor je bedrijf, overname, nieuwe werknemers aantrekken, … ) of als je denkt extra omzet te halen uit het bedrijfsevent.

Bedrijfsfeest laten organiseren door een evenementenbureau?

Indien je plannen hebt om een bedrijfsevent te laten organiseren, maar je hebt geen idee wat het prijskaartje zal zijn, vraag dan via onze website een vrijblijvende offerte aan. Na uw aanvraag komt u in contact met professionele organisatoren van bedrijfsfeesten en kan u vrijblijvende offertes vergelijken.