Inhuldiging nieuw gebouw organiseren

Bij de inhuldiging of opening van een nieuw gebouw, vestiging of bij de opstart van je onderneming is een event op zijn plaats. Maar wie nodig je uit en hoe pak je een inhuldiging aan?

Waarom een inhuldiging organiseren?

Er komt veel kijken bij de opstart van een bedrijf of bij een nieuw bedrijfsgebouw of vestiging. Waarom dan ook nog eens een extra event organiseren? Wel, omdat de inhuldiging het perfecte moment is om je bedrijf in de kijker te plaatsen. Veel personen of bedrijven kennen je nog niet. Zomaar even je bedrijf bezoeken of contacteren doen velen niet graag en in veel gevallen is dit ook gewoon logistiek niet mogelijk. Als ze dan het excuus krijgen via een inhuldiging, komen ze maar al te graag af. Ook zal alles nog stralen omdat het nieuw is. Je kan als het ware pronken met je bedrijf en haar gebouwen. Zo geef je de boodschap mee: het gaat goed met ons.

Offerte bedrijfsevents

Inhuldiging: nieuw gebouw of nieuw bedrijf

Beiden hebben toch een verschillende aanpak. Waar je bij een nieuw gebouw vooral klanten zal proberen aantrekken, zal dit bij een opstart of nieuw bedrijf vooral een doelgroep zijn.

Wie nodig je uit bij de opstart van je bedrijf?

Kies niet zomaar mensen om aan een groot aantal genodigden te komen. Zorg er steeds voor dat je een duidelijk doel hebt met de inhuldiging namelijk: tonen dat het bedrijf goed loopt. Zo zal je als nieuw bedrijf bepaalde doelgroepen uitnodigen:

  • - doelgroep zoals tuinliefhebbers;
  • - personen die reeds een gelijkaardig product gebruiken; ( bvb tijdregistratie software )
  • - gekende zakelijke relaties ( klanten van je vorig bedrijf, kennissen die ook een bedrijf hebben )
  • - ...

Bij een bestaand bedrijf met nieuwe vestiging of bedrijfsgebouw kies je eerder voor:

  • - bestaande klanten;
  • - oude klanten;
  • - potentiële klanten;
  • - extra genodigden via doelgroep of gebruikers van een product;
  • ...

Let er steeds op dat het grootste deel van je genodigden niet bestaat uit vrienden en familie. Dit is nefast voor je zakelijke contacten die komen opdagen. Heb je aardig wat vrienden en familie op de lijst staan, kies dan voor een tweede event of op een ander uur van de dag. Bijvoorbeeld van 10 tot 17 uur voor zakelijke contacten en klanten. Daarna stel je het bedrijfsgebouw ook open voor je vrienden en familie. Natuurlijk kunnen enkele zakelijke contacten de overstap maken naar de avond. Maak ook goed duidelijk op de uitnodiging of kinderen gewenst zijn of niet.

Offerte bedrijfsevents

Waar let je op bij een event voor een nieuwe vestiging of gebouw?

Zorg vooral dat je de timing goed onder controle hebt. Het is beter een opening te organiseren een maand na de laatste afwerking dan een event waar er nog hier en daar kleine afwerkingen dienen te gebeuren. Zeker als er nog losliggend bouwmateriaal liggen of bouwvoertuigen op het terrein staan.

Zorg er ook voor dat alle genodigden je bedrijfsgebouw of kantoor kunnen zien. Eventueel in werking of met demo’s. Werk je met machines dan dien je ook te zorgen voor de veiligheid van je genodigden. Niet iedereen gebruikt zijn of haar logisch verstand of is bekend met voorschriften waarvan jij denkt dat ze normaal zijn. Je verzekeringen inlichten en een eventuele extra polis afsluiten voor deze ene dag is slim.

Inhuldiging laten organiseren door een eventbureau

Maak van jouw inhuldiging of opening van je nieuwe winkel, kantoor, loods... een speciaal moment. Neem alle druk wel en laat de organisatie over aan een professioneel evenementenbureau. Zij verzorgen alles voor een geslaagd openingsfeest. Ze voorzien de volledige organisatie, uitnodigingen, inrichting en aankleding, DJ, catering, licht & geluid enz... Vergelijk de bedrijfsevent prijs via onze website bij verschillende organisatoren en eventplanners. U komt in contact met professionele organisatoren van bedrijfsevents.