Zitbad vervangen door een inloopdouche?

Veel badkamers zijn nog altijd uitgerust met een zitbad of een klassieke douchecabine. Als gezin met kleine kinderen is een zitbad handig, iets minder wordt het als de kinderen groot zijn.

Op oudere leeftijd kan een zitbad gewoonweg gevaarlijk worden. Over de rand in- en stappen kan voor slipgevaar zorgen met vallen en breuken tot gevolg. Waarom het zitbad dan niet vervangen door een mooie inloopdouche? Veel veiliger én bovendien zeer praktisch in gebruik.

Moderne inloopdouche

Geen zwaar uitbreekwerk & snel geplaatst

Het plaatsen van een inloopdouche neemt slechts 1 à 2 werkdagen in beslag. Lang zul je je badkamer dus niet hoeven te missen. Je kan kiezen om de werken te laten uitvoeren als onderdeel van een volledige badkamerrenovatie of je kan enkel het zitbad laten vervangen door een lage douchebak.

De afvoer van het oud bad of douchecabine kan perfect hergebruikt worden. Over de plaats waar het zitbad stond wordt een douchebak met lage of zelfs geen opstap geplaatst.

Bespaar hier op uw nieuwe inloopdouche

Douchebak

De douchebak van de inloopdouche is verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen. Populair is de rechthoekige inloopdouche, deze biedt voldoende plaats voor 2 personen. De douchebak kan bestaan uit natuursteen zoals graniet en marmer of in goedkopere varianten zoals plaatstaal en acryl.

Douchewand

De wand van de inloopdouche kan bestaan uit een combinatie van helder glas of mat glas of een stenen muurtje afgewerkt in keramische tegels. Rondom rond de douchebak worden modulaire glazen douchepanelen geplaatst, bestaande uit vaste panelen en eventuele glazen douchedeuren. Uiteraard kan je ook opteren om enkel met een vast glazen douchepaneel te werken, de rest laat je open. Zo kan je optimaal genieten van een open inloopdouche. Ben je je oude badkamertegels beu, plaats dan rondom rond een matte glazen douchewand, zo geniet je 100% van jouw nieuwe inloopdouche.

Afmetingen inloopdouche

De meest voorkomende afmetingen zijn 140 x 90 cm, 160 x 90 cm en 180 x 90 cm. Je kan ook opteren om een lange inloopdouche te maken en enkel een douchebak te plaatsen van 140 x 90 cm. Voorzie steeds minimaal een spatwand van 140 cm, zo hou je de badkamervloer tenminste droog.

Inloopdouche met glazen wand

Bespaar hier op uw nieuwe inloopdouche

Alternatieven

Ben je slecht te been en je zie een inloopdouche niet zitten? Wens je toch nog te genieten van het baden, dan kan je steeds opteren voor de plaatsing van een instapbad. Hét bad met deurtje wat in- en uitstappen makkelijk maakt.

Prijs inloopdouche

De inloopdouche prijzen zijn zeer verschillend en moeilijk op te sommen. Variabelen zoals de grootte van de douche, materiaalkeuze, wel of geen douchedeur, kwaliteit van het kraanwerk, behouden of tegels herplaatsen… alles heeft zijn prijs.

Wij raden aan om hier een vrijblijvende offerte aan te vragen. Je komt vrijblijvend in contact met 4 installateurs van inloopdouches. Zij contacteren je en brengen een gratis plaatsbezoek. Zo bespaar je niet alleen tijd maar ook op een installatie.