Hoe buitenmuren behandelen tegen vocht

Hoe vochtige buitenmuren behandelen

Vochtige buitenmuren kan je op verschillende manieren behandelen tegen doorslaand vocht en opstijgend vocht. De behandeling zal afhangen van het soort vochtprobleem bij buitenmuren. Zijn de buitenmuren vochtig door doorslaand vocht, opstijgend vocht, condensatie, lekkage, koudebrug enz...

Buitenmuren tegen vocht behandelen door doorslaand vocht

Doorslaand vocht in buitenmuren komt meestal voor op zuid, zuid-west georiënteerde muren. Deze zijn meer onderhevig aan regen. De behandeling van doorslaand vocht zal geschieden door een hydrofuge of impregnatie van de buitengevels. Hydrofoberen wordt gebruikt bij oppervlakkig doorslaand vocht.

Een tweede methode is het aanbrengen van een gevelbekleding. De ideale kans om ook direct isolatie aan te brengen langs de buitenzijde van de muren, oude en lelijke muren met doorslaand vocht krijgen direct een ander uitzicht. Als afwerking kan men kiezen uit hout, metaal, zink, leien, PVC, gevelbespleistering enz...

Buitenmuren tegen vocht behandelen door opstijgend vocht

Opstijgend vocht in buitenmuren komt voor doordat er geen waterkerende folie aanwezig is in de buitenmuur. De capillaire werking en poriën van de bouwstenen & aanwezige zouten zorgen voor extra opname van vocht in buitenmuren. De meeste gebruikte methode is buitenmuren laten injecteren tegen vochtproblemen. Na het injecteren zal een waterafstotende film zich vormen in het metselwerk. Na het injecteren is het uiteraard belangrijk dat er een extra bekuiping komt tegen de buitenmuur om extra vochtopname te verhinderen.

Laat uw vochtproblemen in buitenmuren behandelen

Wij raden aan een vakman te laten langskomen om vochtproblemen aan te pakken. Vraag hier eerst een vochtbestrijding offerte aan.