Vergelijk tot 4 tuinaanleg offertes via 1 aanvraag

Tuin laten aanleggen? Op zoek naar een hovenier?
Wat kost het laten aanleggen van een tuin, tuinpaden, terras, vijver, gazon...?

Gratis & vrijblijvend Bespaar  Vergelijk de prijzen

Uw tuin laten aanleggen

Tuinontwerp en grondwerken

Bij tuinaanleg zijn er tal van zaken dewelke belangrijk zijn om een mooie en functionele tuin te bekomen. Eerst en vooral zal een tuinontwerp of tuinplan gemaakt worden door de tuinarchitect of door de tuinaannemer zelf. Hierbij kunnen de benodigde tuin grondwerken plaatsvinden zoals het afgraven van grond of aanvullen van grond, het aanleggen van paden, grachten... of het omhakken, rooien en snoeien van bomen nodig zijn.

Tuinverharding: tuinpad, terras en oprit en zwemvijver

Bij tuinaanleg denkt men ook aan de verschillende tuinverhardingen dewelke moeten geplaatst worden zoals tuinpaden, terrasaanleg en het aanleggen van opritten. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van grind, kiezel, hout, keramische tegels, natuursteen of betonsteen. Indien je een zwemvijver wenst aan te leggen, dan maak je het best gebruik van een goede aannemers met ervaring in het aanleggen van zwemvijvers.

Tuinafsluiting laten plaatsen

Denk ook aan de benodigde tuinafsluitingen en tuinhekkens zoals herashekkens of draadhekkens, gaasafsluitingen, houten tuinpanelen en houten tuinschermen, betonnen tuinpanelen, rietmatten, kastanje houten afsluitingen, grachtbetuining, metalen panelen, haagsteunen en constructie voor leibomen. Een tuinafsluiting laten plaatsen zorgt voor voldoende veiligheid en bescherming.

Aanleg van gazons, zaaien of grasmatten

Uiteraard mogen we gazonaanleg niet vergeten. Dit kan traditioneel gebeuren d.m.v. het zaaien van gras of door het plaatsen van grasmatten of graszoden.