Vergelijk tot 4 tuinonderhoud offertes via 1 aanvraag

Tuin laten onderhouden? U zoekt iemand voor tuinonderhoud?
Vergelijk hier de tuinonderhoud prijzen, voor het onderhouden van struiken, perken, gazon, bomen, tuinpad...

Gratis & vrijblijvend Bespaar  Vergelijk de prijzen

Tuin laten onderhouden door een hovenie

Onderhoud van gazon, bestrijden van ziekten en plagen gazononderhoud

Een tuinman staat in om ziekten en plagen op te sporen teneinde de gazon, bomen, struiken en planten van de tuin gezond te houden. Denk maar aan mollen in de tuin. Hiervoor bestaan speciale technieken om de mollen te verjagen. Het gazon onderhouden en bijzaaien is een periodieke klus. Een goede hovenier zorgt voor een mooi en gezond gazon door het regelmatig te maaien, oneffenheden weg te werken én door het gepast te bemesten met organische meststoffen. Hij zorgt voor een prachtig groen grasplein.

Onkruid verdelgen

Een belangrijke taak van de tuinman is het wieden van onkruid in borders en gazon. Niet alleen manueel onkruid verdelgen met een zeis of graskantmaaier helpt, ook het bestrijden van onkruid met organische onkruidverdelgers helpt. Hij ziet het verschil tussen onkruid en kruiden die gebruikt kunnen worden in de keuken of in de moestuin. Onkruid is een veel voorkomende taak voor het onderhouden van een tuin. Wilde grassen die groeien tussen uw gazon moeten ook manueel verwijderd worden.

Onderhouden van gazon, paden, moestuin, oprit en terras

Onderhouden van de moestuin, ook een taak van een tuinman. Het onderhoud van de oprit, terras, tuinpaden én de tuinmeubelen kunnen tot de taken van de hovenier behoren. De hovenier kan ook instaan tot het verplanten en verplaatsen van planten en bomen, verpotten van planten en bloemen... Een paar keer in het jaar kan de tuinman in staan voor het verticuteren van het gras met een verticuteermachine.

Boomverzorging & scheerwerken

Het snoeien van bomen of hij snoeien van fruitbomen behoort tot de taak van een hovenier. Het vellen en verwijderen van zieke bomen of het uitfrezen van boomstronken is geen onbelangrijke taak. Ook het snoeien van hagen en coniferen... mag zeker en vast niet vergeten worden. Ook het onderhouden van snoeien van bijvoorbeeld buxusplanten maakt van een tuin een echt paradijs.